Glitch

En glitch er en kortvarig fejl i systemet, som kun optræder i specielle tilfælde eller som automatisk udbedres eller ignoreres, så den er svær at identificere og rette.

Hvordan fungerer det

En glitch er noget, der ikke fungerer. Det kan være en mindre fejl (bug) i softwaren, som kun optræder i helt specielle tilfælde, eller en mindre hardware fejl, som kun sporadisk påvirker brugen (for eksempel en pixelfejl i en skærm). Ofte kan en glitch passere, uden at det opdages på det tidspunkt, den optræder, men senere kan den ses i en datafejl.

Angreb og forsvar

Glitches er som udgangspunkt ikke resultatet af angreb, men det kan være tilfældet. Man bør derfor være opmærksom, hvis et program begynder at opføre sig anderledes, eller der sker noget underligt, der ikke plejer at ske.

Historie

Udtrykket glitch kan spores tilbage til rumkapløbet i 1950’erne og handlede om mindre fejl i raketternes systemer, som ikke umiddelbart kunne afklares. Time Magazine definerede i 1965 udtrykket som værende “en rummands udtryk for irriterende forstyrrelser”.

Spillet

En aktionskort som “glitcher” modstanderen, som derfor ikke kan spille kort fra hånden i en hel runde. Det betyder, at modstanderen hverken kan spille kort i sin egen runde, eller kan spille reaktionskort som reaktion på de kort, andre spillere spiller.