DDoS-angreb

Et angreb der fungerer ved at bevidst at overbelaste den angrebne internetserver.

Hvordan fungerer det

DDoS står for Distributed Denial of Service, og det fungerer, ved at en lang række computere på samme tid sender forespørgsler til den samme server. Herved bliver serveren så belastet af forespørgsler, at den ikke er tilgængelig for den almindelige brug, eller måske endda går ned. Herved opleves det, som om den var blevet slukket.

Angreb og forsvar

Som med mange andre typer sikkerhedsudfordringer er det et konstant kapløb mellem angribere og forsvarere. I takt med at mange systemer hurtigt kan respondere ved at skalere sig selv op og lukke for specifikke adresser for forespørgsler, bliver angriberne også bedre til at lave specifikke angreb. De kan angribe bestemte protokoller eller udnytte endnu ikke lukkede sikkerhedshuller i serversystemerne. Heldigvis er DDoS primært noget, der rammer udbydere af hjemmeside, infrastruktur og andre systemer, som de færreste almindelige brugere behøver at bekymre sig med. Driver man selv hjemmesider eller andre internetbaserede tjenester, som er kritiske at have til at køre, er det bedste, man kan gøre, at sikre sig en god skalerbarhed og distribution af servere på forskellige netværk. Dette kan for eksempel opnås ved at anvende en udbyder med datacentre flere steder i verden.

Historie

Det første DDoS-angreb i historien fandt sted den 22. juli 1999, hvor 114 computere, der var inficeret med Trin00, angreb en computer på University of Minnesota. Det angrebne system blev så overbelastet, at det ikke kunne svare på almindelige forespørgsler. Angrebet stod på i to dage, før det lykkedes at stoppe de inficerede maskiner, og var begyndelsen på DDoS som sikkerhedstrussel.

Spillet

Med dette kort laver man et midlertidigt angreb på modstanderens porte. Den angrebne skal lukke 5 porte. Portene åbnes igen, når runden er slut, medmindre den angrebne spiller har tabt. Kortet giver altså alene mening at spille, hvis man regner med, at resten af portene kan lukkes, eller man med dette kort lukker de sidste porte, den angrebne spiller har tilbage.